Среда
15.05.2024
10:38
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Радость
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайта

Песнопения

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 8

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Хааа интересно?

Форма входа

Главная » 2018 » Сентябрь » 15 » Занепокоєнння ієрархів помісних церков. укр.,мовою.
14:49
Занепокоєнння ієрархів помісних церков. укр.,мовою.

Заява ВЗЦЗ УПЦ у зв’язку з призначенням Константинопольським Патріархатом екзархів у Київ

П’ятниця, 07.09.2018

Сьогодні, 7 вересня 2018 року, Константинопольський Патріархат офіційно повідомив, що «в рамках підготовки вирішеного надання автокефального устрою Православній Церкві в Україні», призначив архієпископа Памфільського Даниїла зі Сполучених Штатів Америки, а також єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади в якості своїх екзархів у Київ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви уповноважений заявити, що призначення екзархів є грубим порушенням канонічної території Української Православної Церкви. Дане рішення Константинопольського Патріархату суперечить 2-му правилу Другого Вселенського (Константинопольського) Собору: «не будучи запрошеними, єпископи нехай не переходять за межі своєї області».

Призначення екзархів в Київ відбулося без відома Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, як єдиного канонічного єпископа міста Києва. Відповідальність за можливі негативні наслідки цього діяння лежатиме на Константинопольському Патріархаті.

Текст офіційного повідомлення Константинопольського Патріархату в перекладі з грецької мови подається нижче:

«Повідомляється, що в рамках підготовки до вирішеного надання автокефального статусу Православній Церкві в Україні Вселенський Патріархат призначив як своїх Екзархів у Києві Високопреосвященного архієпископа Памфільського Даниїла з Америки та Преосвященного єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади, які обидва служать у цих країнах православним українцям у Вселенському Патріархаті.

У Патріархії, 7 вересня 2018 року

Від Генерального Секретаріату Святого і Священного Синоду»

Ексклюзивне інтерв’ю Предстоятеля УПЦ про церковні події в Україні

П’ятниця, 14.09.2018

Сьогодні, 14 вересня 2018 року, в ефірі програми «Ранок з Інтером» вийшло ексклюзивне інтерв’ю Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про своє ставлення до останніх церковних подій, пов’язаних з діями Константинопольського Патріархату щодо Української Православної Церкви. Предстоятель закликав народ України не боятися нічого, берегти чистоту Православної віри і жити з Богом.

— Сьогодні нас затягують у формат політичної партії, щоб нами не Христос керував, а — політики. Якби я хотів бути політиком, то одразу б пішов у політики. Хоча в молодості в мене були такі шанси. Я їх відкинув. Одягнувши духовні одежі, я повинен піклуватися про духовне і робити духовне. Ті люди, які вдягли ряси, та активно займаються політикою, вибудовують геополітичні плани, — це просто нечесні люди, які не змогли стати справжніми політиками, а зробили з себе перевертнів, щоб через свій духовний образ притягувати до себе людську увагу. Це — нечесно. Перед Богом цим людям доведеться відповідати за це.

Ми — самостійна Церква, і ми маємо всі атрибути незалежності, які необхідні сьогодні для нормального служіння Богові і народові. У нас є свій Священний Синод, незалежний від будь-кого, у нас є свій Архієрейський Собор, незалежний від будь-кого. Рішення нашого Собору є кінцеві, і ніхто їх не може оспорювати, не може накладати на них вето. У нас є церковний суд УПЦ, який є кінцевою інстанцією. У нас економічна, адміністративна незалежність.

Томос обмежить нашу свободу, яку ми сьогодні маємо. Якщо комусь потрібно, будь ласка. Нам це непотрібно. У нас є незалежність, самостійність, є всі атрибути вільного життя, які потрібні для успішного церковного служіння людям.

Те, що ми маємо з Московським Патріархатом, — це духовні зв’язки, молитовні зв’язки, канонічні зв’язки, культурні зв’язки. Це — нормально, так має бути. Церква не є політична організація, яка сьогодні одного любить, а іншого ненавидить, а завтра — навпаки. Церква всіх любить! Ми любимо росіян, ми любимо американців, ми любимо африканців, ми любимо азіатів. У нас немає ворогів. У нас є неприятелі, які противляться нам, але це не є вороги. Ми за них молимося.

Константинопольський Патріархат надіслав в Україну двох своїх екзархів. Такі дії є антиканонічними — надсилати в нашу незалежну Церкву своїх легатів, своїх екзархів.

Колись це була могутня Церква, яка охоплювала весь цивілізований світ, вона себе ототожнювала з Візантійською імперією. Візантійська імперія охоплювала весь світ, і Церква була еквівалентною імперії. Але сьогодні тієї імперії немає. Вони живуть минулим.

Сьогодні велика держава Візантія стала Турцією, і віра там нині не православна. Сьогодні православних віруючих там можна перерахувати на пальцях. Ті, хто свою рідну Вітчизну довели до того, що вона з православної держави перетворилася на мусульманську державу, хочуть нами командувати і вчити нас, як нам потрібно жити. Вони хочуть теж довести нашу Україну до такого стану, до якого довели свою Батьківщину. Тож, немає ні морального, ні канонічного права призначати сюди екзархів і втручатися в наші справи.

Втручання у справи іншої Церкви — це є антицерковна, антиканонічна дія і це є гріх, а гріх призводить до розділення людей. Втручання у справи нашої Церкви може породити розкол Православної Церкви у світовому масштабі.

Церква не може жити за стандартами мирського життя. Мирське життя, особливо політичне, змішане з інтригами, обманами, зрадами. Набір всякого зла. Церква не може жити такими мірилами, такими нормами. Церква живе Заповідями Христовими. У нас є свої методи боротьби зі злом. Це — молитва, це — покаяння, це — терпіння, це — смирення перед Богом і один перед одним. Це та сильна зброя, яка нищить зло.

Священик закликаний до того, щоб бути миротворцем, а не політиком, який роз’єднує людей. Та ідеологія, яка сьогодні пропагується, не є Божою ідеологією. Та особлива «мораль», що насаджують у нашому суспільстві, стає не християнською, а антихристиянською. Вводяться нові правила: одностатеві шлюби, аборти, вбивства тощо. Це є противне Христу, Бог не благословляє цього.

Церква виконує свою місію — вона веде людину до Бога. Вона нагадує людям, що ми всі є творіння Божі, закликає любити один одного, бути терпимими одного до одного, допомагати один одному. Знаю, Церква буде до кінця світу, тому що Господь сказав, що «врата адові не переможуть Її» (Мф. 16: 18).

Я хотів би звернутися до всіх вірних православних України. Не бійтеся нічого, будьте тверді у своїй любові до Бога, бережіть чистоту Православної віри, яка є дорогою, що веде до Бога. Любіть один одного, терпіть один одного, допомагайте один одному. Зло минеться, а добро буде жити вічно. Якщо ми будемо все терпіти, жити в любові до всіх та один до одного, то ніяке зло нас не переможе. Бог є Бог сили. А зло сили немає. Живіть із Богом! І будемо радісні, щасливі і благословенні!

 

Польська Православна Церква закликала не поспішати з автокефалією УПЦ, щоб не поглибити розкол

Четвер, 13.09.2018 23:21

Польська Православна Церква підтвердила свою позицію, висловлену на Архієрейському соборі 9 травня 2018 року.

Для надання автокефалії українській Церкві необхідна згода всіх Помісних Церков, а поспішне рішення може поглибити розкол, попередила Польська Православна Церква. Про це йдеться в листі секретаря канцелярії Польської Православної Церкви Єжи Дорошкевича, що надійшов в РБК у відповідь на запит з проханням висловити своє ставлення до автокефалії УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Секретар канцелярії Польської Православної Церкви дає відповідь, посилаючись на витяги з протоколу засідань Архієрейського собору Польської Церкви від 9 травня 2018 року, у якому було сказано «автокефалію надає Мати-Церква лише після погодження з Предстоятелями усіх Помісних Церков». За повідомленням РБК, він зазначає, що поспішні дії можуть поглибити розкол в Україні. «В даний час в Україні склалася ситуація, про яку повинні дбати всі Помісні Православні Церкви», — йдеться в листі.

Представник Польської Церкви також повідомляє, що «в Україні існує декілька розкольницьких церков Православної Церкви, які повинні здійснити покаяння і повернутися до канонів Православної Церкви. Тільки тоді почнеться обговорення питання про надання автокефалії».

«Ми, як Польська Православна Церква висловлюємо чітку позицію, а саме, що церковне життя канонічної церкви повинно бути засноване на догматах і святих канонах Православ'я. Порушення цих принципів веде до хаосу в церковному житті».

«На Україні існують певні групи розкольників, які спершу повинні покаятися і повернутися в лоно Канонічної Церкви. Тільки після цього стане можливим обговорення автокефалії».

«Ми не можемо керуватися політичною кон'юнктурою в питаннях догм і канонів».

 

Ієрарх Православної Церкви Чеських земель і Словаччини висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію

Субота, 08.09.2018

Архієпископ Бероунський, ієрарх Церкви Чеських земель і Словаччини Іоаким висловив на своїй фейсбук-сторінці підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всєї України Онуфрію та його пастві у період випробувань, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Зміцни, Господи, у всіх випробуваннях багатостраждального дорогого Блаженнішого владику, пастиря і друга нашого Онуфрія і всю паству його!», — написав владика Іоаким.

Дії Константинопольського Патріархату створюють загрозу світовому Православ’ю — заява Священного Синоду РПЦ

Субота, 08.09.2018

Священний Синод Руської Православної Церкви 8 вересня 2018 року надіслав заяву, в якій висловив «протест і глибоке обурення» у зв’язку з опублікованим 7 вересня комюніке Генерального секретаріату Священного Синоду Константинопольського Патріархату, в якому повідомляється про призначення двох ієрархів цієї Церкви — архієпископа Памфільського Даниїла (США) та єпископа Едмонтонського Іларіона (Канада) — «екзархами» Константинопольського Патріархату в Києві».

У документі наголошується, що дане рішення було прийнято без погодження з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм та є грубим нехтуванням церковних канонів, що забороняють єпископам однієї Помісної Церкви втручатися у внутрішнє життя і справи іншої Помісної Церкви (2-е правило II Вселенського Собору; 20-е правило Трульського Собору; 13-е правило Антіохійського Собору; 3-е, 11-е і 12-е правила Сардикійського Собору).

«Воно повністю суперечить незмінній до сьогодні позиції Константинопольського Патріархату й особисто Патріарха Варфоломія, який неодноразово заявляв, що визнає Блаженнішого Митрополита Онуфрія єдиним канонічним главою Православної Церкви в Україні», — зазначено у зверненні.

Окрім того, рішення Константинопольського Патріархату — «прийняти до розгляду питання про надання автокефалії “православним віруючим України”» — прийнято всупереч волі єпископату Української Православної Церкви, який одностайно висловився за збереження її існуючого статусу.

Натомість «на виправдання свого втручання у справи іншої Помісної Церкви Константинопольський Патріарх наводить помилкові тлумачення історичних фактів і посилається на нібито наявні у нього виключні владні повноваження, якими він насправді не володіє і ніколи не мав».

Також у заяві йдеться: «Ці дії заводять у глухий кут відносини між Руською і Константинопольською Церквами, створюють реальну загрозу єдності всього світового Православ’я».

«Священний Синод Руської Православної Церкви заявляє, що вся повнота відповідальності за ці антиканонічні діяння лягає особисто на Патріарха Варфоломія і тих осіб у Константинопольській Церкві, які їх підтримують. Відповідні дії Московського Патріархату будуть вжиті найближчим часом», — підсумовує Синод.

 

Блаженніший Патріарх Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III негативно оцінив втручання Константинопольського патріархата в українскі церковні процеси

Понеділок, 10.09.2018

В Єрусалимській Православній Церкві моляться за народ України.

Про це Блаженніший Патріарх Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III сказав 7 вересня 2018 року під час зустрічі з делегацією українських прочан, яку очолив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

 «Ми молимося за народ України, — наголосив Патріарх. — Глобалізація має своєю головною метою – насамперед руйнування Православної Церкви. Щупальці глобалізації намагаються проникнути і в Церковне Тіло, щоб його зруйнувати. Це відбувається по всьому світу, в тому числі і в Україні. Втручання політиків у справи Церкви – це ознаки такого процесу. Тільки Хрест і Воскресіння Іісуса Христа дає нам силу і надію на збереження світу, нашої віри, нашої ідентичності…».

Патріарх Єрусалимської Церкви відзначив, що православні народи сьогодні піддаються особливим випробуванням, але не повинні втрачати надії.

«Ми живемо Воскресінням Господа нашого Іісуса Христа. Світ і відновлення єдності прийдуть тільки через Церкву і нашу молитву. Прикладом цього є Церква Єрусалимська, присутність якої тут протягом багатьох століть є незмінним дивом. Пішли в небуття великі імперії, а Церква живе», — підкреслив Блаженніший Патріарх Феофіл.

Також Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви наголосив на особливій важливості спільних богослужінь на Святій Землі.

«Спільні богослужіння зміцнюють нашу Всеправославну єдність, допомагають усвідомити нас єдиною Церквою, яка несе своє служіння в різних регіонах земної кулі, стикається з різними викликами і труднощами, але як єдине тіло Христове здійснює місію спасіння», – підсумував Його Блаженство.

 

Патріарх Сербської церкви Іриней застеріг Варфоломія від втручання у церковні питання України.

Патріарх сербський Іриней, торкаючись українського питання, характеризує: «дуже небезпечна і навіть катастрофічна ситуація, ймовірно фатальна для єдності Православ'я», «акт вшанування і возведення розкольників в ранг єпископів, особливо архи - розкольників, таких як «київський патріарх» Філарет Денисенко. Приведення їх до літургійного служіння і причастя без покаяння і повернення в лоно Матері Церкви, якої вони зреклися. І все це без згоди РПЦ і УПЦ і координації з ними».

Священний синод Сербської Православної Церкви:

«Присутні тут висловлюють повну солідарність і співчутливу братську любов зі своєю сестрою-мученицею українською Церквою, яка піддається жорстоким гонінням з боку влади».

 

 Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II:

«Давайте помолимося до Господа, який все робить для нашого блага, який наставить нас на шлях вирішення цих проблем. Якщо розкольник Денисенко хоче повернутися в лоно Церкви, він повинен повернутися туди, звідки пішов. Господь милостивий до всіх хто покаявся, Церква прощає і приймає у свої материнські обійми всіх покаянних».

 

Митрополит Лімасольський, Афанасій, Церква Кіпру:

«У першу чергу, питання надання автокефалії має вирішуватися Патріархом Московським, в чий юрисдикції знаходиться УПЦ, потім — канонічною української церквою, а потім усіма православними церквами, при настанові Вселенського Патріархату. Але перше слово — за Матір'ю української Церкви, якою є Московський Патріархат. Матері Церкви належить перше слово в цьому процесі».

«Яке відношення має вселенський патріархат до філаретівського розколу? Як його подолати? Ми бажаємо, щоб наші брати, нині схизматики, повернулися до церкви під керівництво митрополита Онуфрія. Це єдина канонічна церква України, єдина і з усіма православними церквами. Ми молимося за це».

 

Патріарх болгарський Неофіт:

«У мене завжди були дуже хороші стосунки з митрополитом Онуфрієм. Ми знаємо, що він любить народ України і смиренно працює на благо народу і всіх православних християн. Ми молимося, щоб Господь дарував йому сил і здоров'я, щоб винести всі ті випробування, що Господь послав йому і які він долає з гідністю».

Секретар Священного Синоду Болгарської Церкви, єпископ Мельницький Герасим підкреслив, що Болгарська Церква добре поінформована про проблеми української ситуації і її складності, але необхідно суворо дотримуватися церковних канонів, яких Православна Церква дотримувалася століттями.

 

Митрополит Ловечский, Гавриїл (Болгарська Церква):

«У розколі немає Божої Благодаті. А без Божої Благодаті немає Церкви. Люди повинні повернутися в канонічну церкву, де є благодать і спасіння. Розкол — згубне і злоякісне явище».

 

Митрополит Китросский, Катеринській і Пталамонский Георгій, Грецька Церква:

«"Грецька Православна Церква, як і всі інші церкви світу, визнає тільки канонічну українську Православну Церкву, главою якої є митрополит Онуфрій».

 

І багато інших ієрархів виразило своє не мале занепокоєння анти канонічними діями Константинопольської Церкви. Патріарх Грузинський Ілія, Архієпископ Севастійский  Феодосій, Патріарх Антіохійский и всього  Сходу Іоанн X, Синод Білоруської Православної Церкви, та не мало інших ієрархів.

Просмотров: 2368 | Добавил: Taiker | Теги: Варфоломій, антиохійська, грузинська, УПЦ, руська, вселенський, рпц, александрійська, сербська, Єрусалимська | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 231 2 3 »
23 Владимир  
0
Открытая вакансия для тех кто ищет работу без опыта !
Девочки и мальчики От 16 до 60 лет.
Это не наркотики и не оружие.
Напиши мне в ТГ: https://t.me/A_Gold_Money

22 Артем  
0
Здравствуйте! Увеличиваю поток клиентов с онлайн карт!

Накрутка рейтинга на Авито/Яндекс/2гис/Маркетплейсы и др.

А так же:
- Реклама в Яндекс/Гугл, ВК и Инстаграм.
- Создание и СЕО сайтов.
- Авито продвижение.

Если интересно, пишите мне в WhatsApp: +7(962) 546-38-36

21 Дмитрий  
0
Платите за SEO-продвижение давно, но результатов все нет? Я помогу вывести любые запросы Вашего сайта в ТОП Яндекса за 5 дней! Бесплатный тест.

Кейсы и обратная связь: https://telegra.ph/Kejsy-po-bystromu-vyvodu-sajtov-v-TOP-04-09

С уважением, Дмитрий

20 Владислав  
0
Меня зовут Владислав, и я представляю команду Web Hero. Мы обнаружили несколько технических недочетов на вашем сайте, которые могут отталкивать ваших клиентов.

Наша команда готова приступить к исправлению этих проблем немедленно, чтобы ваш сайт работал безупречно.

Давайте обсудим возможности сотрудничества и наши предложения по улучшению вашего веб-ресурса. Просто оставьте заявку на нашем сайте: wbhr.ru, или свяжитесь со мной напрямую по адресу sale.tp1@wbhr.ru.

С уважением,

Владислав

Web Hero

19 СУ РИД  
0
Ценность компании определяется наработками и людьми, а не набором железа или недвижимости. Поэтому крайне важно правильно выявлять и управлять своими нематериальными активами (НМА). Каждая компания, которая создает продукт, является генератором РИДов. Правильный учет РИДов - гарантия стабильного будущего. Учет НМА в "СУ РИД" https://lp.ip-manager.ru - это просто и эффективно.

18 Информационный ресурс  
0
Понимание текущих событий в судостроительной отрасли России имеет огромное значение для профессионалов и специалистов этой сферы. Новости и аналитика, публикуемые на отраслевом портале https://sudostroenie.info, помогают быть в курсе последних событий, тенденций и инноваций в судостроительной промышленности. Благодаря этому информационному ресурсу можно своевременно реагировать на изменения на рынке, принимать обоснованные решения и быть успешным в своей деятельности. Поэтому важно следить за обновлениями на портале https://sudostroenie.info и не упускать возможность получить актуальную информацию из первых уст.

17 Ltn Led  
0
Светодиодные светильники от производителя! Экономия от 30% при гарантии 5лет!

с 2012 года осуществляем производство и продажу светильников.

Промышленное, уличное, офисное и взрывозащищенное направление.

Заменяем дорогие брендовые светильники именитых заводов.

Сэкономили 82млн руб клиентам в 2022 заменив светильники в проектах,

наш ассортимент и возможности Ltn-Led.ru

почта для обсчета смет - strou-plo77@yandex.ru

16 bigdata  
0
Перехватим клиентов с сайтов конкурентов из их CRM, мобильных приложений или с номеров компании на которые звонят клиенты.
в 10 раз дешевле яндекс директа.
Современные инструменты BigData позволяют узнать кто посещал сайты конкурентов или звонил им на телефон, чтобы работать именно с этой горячей аудиторией в режиме реального времени
контакты от 17 рублей. можем предоставить под обзвон от 17 руб или разослать SMS/ MMS/ Viber от 3,6 руб (только РФ)
звонки посетителям сайтов конкурентов в реальном времени, в течение 20 минут с момента посещения сайта или звонка конкуренту, по самой горячей аудитории.
Любые законные ниши, торговля, услуги, строительство, перевозки, привлечение работников, агентов, B2B, B2C и т.д.
100% легальный метод, никакие законы не нарушаем.
Доступная цена. договор. закрывающие документы.
также можем добыть базы клиентов или поставщиков конкурентов в B2B и B2C сфере
наш cайт https://bigdata.popupbiz.ru оставьте заявку
телеграм канал @bigdatapopupbizru
email bigdatabiz@mail.ru
телефон для связи 89529082087

15 Весенний марафон  
0
Здравия всем!
«Весенний марафон»
Начинайте в любой момент – лучше сейчас! ))
Легче сберечь существующий потенциал здоровья, чем потом пытаться восстанавливать упущенный!

Как правило, у нас есть только два выбора:
1. Или мы занимаетесь своим здоровьем;
2. Или это делает за нас хирург.
Хотя бы попробуйте узнать чуть больше о том,
что мы предлагаем, перейдя по ссылке:
https://moe-zdorovje.club/joga

До скорой встречи! Ждем вас!
Наша почта: support@moe-zdorovje.club

14 Положительный отзыв  
0
Мы предлагаем услуги по написание и размещение положительных отзывов про Вас в интернете!!!

Работаем с самыми популярными площадками:
yandex.ru, google.ru, zoon.ru, yell.ru, otzyvru.com, ru.otzyv.com, 2gis.ru, hh.ru, pravda-sotrudnikov, spr.ru и многик другие.

Сайт https://otzyvtop.creatium.site/
Тел. 985-882-26-76
E-mail otzyv.top10@gmail.com

1-10 11-20 21-23
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Доход за клики
Доход

Календарь
«  Сентябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Плеер

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024